Wat kost schuld?

Vul de calculator in om te zien wat een lening je daadwerkelijk kost.

Schuldencalculator
Vul hier het bedrag in dat je zou willen lenen Vul hier het bedrag in dat je zou willen lenen
Vul hier het rentepercentage dat in rekening wordt gebracht Vul hier het rentepercentage in dat in rekening wordt gebracht. *) De maximale kredietvergoeding of rente die berekend mag worden voor leningen of (flits)kredieten, is: 12% plus de wettelijke rente. Sinds 1 juli 2012 is de wettelijke rente 3%. De maximale kredietvergoeding is daarmee 15% per jaar.
Vul hier het aantal maanden in dat de lening loopt Vul hier het aantal maanden in dat de lening loopt
Vul hier het bedrag dat je maandelijks tekort komt en dat je zou willen lenen om uit te komen Vul hier het bedrag dat je maandelijks tekort komt en dat je zou willen lenen om uit te komen

Toelichting

Totale Waarde geeft het totaalbedrag aan dat je uiteindelijk terug moet betalen. Het is de optelsom van:

  • het door jou ingevulde geleende bedrag +
  • het bedrag dat je maandelijks tekort komt en maandelijks extra moet bijlenen +
  • rente.

Dit totaalbedrag kan behoorlijk oplopen.

Geld lenen kost geld. Sparen bespaart een hoop geld!

Houd rekening met 6 zaken om te checken of je wel of niet wilt lenen:

  • Heb ik dit totaalbedrag over voor mijn aankoop? Is de aankoop dit bedrag waard of niet?
  • Hoeveel uur moet ik werken om deze aankoop te kunnen betalen? (Deel hiervoor het totaalbedrag door het uurloon als je werkt). Hoeveel uren heb ik over voor deze aankoop?
  • Als ik leen, zoek ik uit waar ik de lening zo goedkoop en zo kort mogelijk kan afsluiten. Hiermee voorkom ik dat ik het bedrag uiteindelijk dubbel of zelfs meerdere malen moet terugbetalen.
  • Welk bedrag kan ik vanaf vandaag maandelijks opzij leggen om onverwachte, grote aankopen met eigen geld te kunnen betalen?
  • Hoeveel geld kan ik maandelijks inzetten om de lening terug te betalen? Wil ik dit doen of gebruik ik dit bedrag om te sparen en mijn aankoop uit te stellen?
  • Binnen hoeveel maanden wil ik deze aankoop terugbetalen? Betaal een lening altijd terug voordat het product versleten is. Ander betaal ik straks geld terug voor een lening van een oud product dat niet meer in mijn bezit is en moet ik daarnaast een tweede lening afsluiten om het oude product te vervangen.